Om

Der er ikke nogen facitliste på, hvad der er et godt foto. Jeg tror på, at et foto bliver skabt i optagelsen. Man kan lave fantastiske ting i photoshop, og jeg er selv stor fan er programmet, men kernen i dit fotografi opstår i det øjeblik, du skyder det.

Vi har alle vores holdninger – og dem kan vi komme til udtryk med her i denne fotoblog. Vi kommer til at arbejde med opbygning af billeder. Reglerne, hvad tiltrækker øjet, hvad er rart at se pÃ¥. Motivet, stemningen, indholdet i fotografiet.

Vi skal diskutere billeder. Hvad det er, der gør dem gode? Kan et “grimt” foto være godt? Det smukke i snapshots og personlig værdi for en selv.

fotografi-brian-ortiz-nielsen

Foto: Brian Ortiz Nielsen

Mit navn er Hanne Mette Poulsgaard. Jeg er uddannet fotojournalist, grafisk designer og voksenunderviser, og jeg har en baggrund som fotograf på avis og som højskolelærer.

Jeg brænder for personligt fotografi, hvor man fotograferer mere med maven end med hovedet, hvor følelser og instinkt er vigtigere end fornuft og logik – men regler skal der til i opbygning af et foto. For hvis ikke man kender reglerne, kan man ikke bryde dem! SÃ¥ dette er en fotoblog om at se.

Som udgangspunkt bruger jeg mine egne fotografier i bloggen. I er alle velkomne til at kommentere eller sende en mail, og jeg tager også gerne imod opfordringer/udfordringer.